FIFA World Cup: Hur Spelet USA-Tyskland Spelades

Tyskland spelade sin sista match i gruppspelet i fotbollsmästerskapet i Brasilien den 26 juni i staden Recife. I närvaro av 41 000 åskådare kämpade tyskarna mot USA: s landslag.

2014 FIFA World Cup: hur spelet USA-Tyskland spelades

Det tyska laget hade redan säkrat sig in i nästa etapp i turneringen, men nederlaget i matchen kunde ha sänkt tyskarna till den sista andra platsen i grupp G. Det amerikanska laget kunde nöja sig med oavgjort för att inte hålla med tanke på resultatet av mötet mellan lagen i Portugal och Ghana. Amerikanerna, med förbehåll för att få poäng i matchen med tyskarna, kvalificerade sig också till 1/8 finalen i VM.

Spelet började med tysk dominans. Hård pressning, mer bollinnehav - allt detta ledde till fördelen för det tyska laget under de första 15 minuterna av matchen. Dock skapades inga signifikanta poängchanser.

Från och med mitten av halvleken vände amerikanerna sig till det och utjämnade spelet något. Det amerikanska landslaget använde oftast långa passeringar på anfallare i frontlinjen, men detta gav inte det önskade resultatet. Tyskarna skapade inte heller något farligt vid portarna till det amerikanska landslaget. Det måste erkännas att den första halvan visade sig inte bara vara mållös utan också lite tråkig.

Under andra hälften av mötet såg publiken fortfarande ett mål. I den 55: e minuten skickade Thomas Muller bollen i hörnet av amerikanernas mål med ett underbart skott från strafflinjen. Detta mål har redan blivit en fjärdedel för tyskaren i turneringen. Tyskland ledde 1 - 0.

Efter att målet var gjorda sågs inga utbrott av aktivitet från det amerikanska landslaget vid tyskarnas portar, och de tyska spelarna hade inte bråttom att göra mål. Först på kondenserad tid uppstod det farligaste ögonblicket. Amerikanerna kunde vinna tillbaka, men kaptenen på Netsev Lam räddade sitt lag. Den amerikanska spelaren slog farligt på Neuer mål, men Lam blockerade bollen i målet i en glidande tackling.

Slutresultatet för mötet 1 - 0 till förmån för Tyskland tar tyskarna till slutspelet i turneringen från första plats. Team USA hamnar på andra plats, eftersom portugiserna misslyckades med att slå Ghana på ett stort sätt. Med den bästa skillnaden mellan gjorda och släppta mål låg amerikanerna före Cristiano Ronaldos lag.