FIFA World Cup: Hur Var Spelet Schweiz - Ecuador

Den 15 juni gick kvartett E-lagen in i kampen vid världscupen. I den första matchen i gruppen i huvudstaden i Brasilien på arenan uppkallad efter den stora anfallaren Garrinchi ägde en match rum mellan landslaget i Schweiz och Ecuador.

gruppa_mundiala

Innan mötet började betraktades européerna som favoriter ur den synvinkel att deras lista såg kraftfullare ut i namnet. Schweizarna har flera erkända ledare som spelar för de bästa klubbarna i Italien och andra lag i Europa. Men ecuadorianerna inkluderade också legionärer från Europa. Matchen visade sig vara mycket envis.

Första halvlek kom ihåg för en jämn match, men poängen öppnades av ecuadorianerna. Efter dödspelet från vänster flank gick ett inlägg till Schweiz straffområde, som slutade i mål. I den 22: e minuten nickade Antonio Valencia bollen i nätet. Den första halvan av mötet avslutades med en minimal fördel för sydamerikanerna.

Det bör noteras att båda lagen försökte hitta lycka till fiendens mål med långskott. Flera gånger sköt schweiziska spelare farligt utanför straffområdet.

Andra halvan började livligt. 47 minuter efter hörnet utjämnade Schweiz resultatet. Mahmedi skickar bollen i Ecuadorians mål och gör poängen lika.

Från mitten av andra halvlek var intrycket att schweizarna är fysiskt starkare. I den 70: e minuten gjorde européerna till och med ett mål. Domaren avbröt emellertid målet på grund av en offside-position.

Matchens slut visade sig vara fascinerande. Varje lag försökte fånga segern under de sista minuterna. Ecuadorianerna kunde i sin sista attack ha gjort bollen, men använde inte ögonblicket, vilket ledde till schweizernas motattack. 20 sekunder före matchens slut körde schweizaren Seferovic bollen i Ecuadors mål. Européerna vinner 2 - 1 och tar tre poäng under de sista sekunderna av mötet.

Medan VM ger publiken kompromisslösa matcher. Det möte som granskades var inget undantag.