FIFA World Cup: Hur Spelet Spelades Honduras - Schweiz

Den 25 juni, i den brasilianska staden Manaus, spelade det schweiziska landslaget den sista matchen i gruppspelet vid FIFA World Cup i Brasilien. Européernas rivaler var Honduras-laget, som inte längre hade chansen att fortsätta kampen i turneringens avgörande skede.

2014 FIFA World Cup: hur spelet spelades Honduras - Schweiz

Schweizern behövde en seger. Samtidigt hoppades européerna att det ecuadorianska laget inte skulle slå Frankrike i en parallell match. De schweiziska spelarna började matchen mycket aktivt. Redan under de första minuterna började ögonblick dyka upp för spelarna i Honduras att göra mål. Redan i sjätte minuten gör den schweiziska anfallaren Shaqiri en otroligt vacker boll. Djerdan slog ett slående slag från ett genomsnittligt avstånd in i fjärran nio av motståndarens mål. Schweizern tog ledningen 1 - 0.

Därefter saktade inte européerna ner. De fortsatte att aktivt och farligt attackera. Resultatet var Honduras andra mål. Schweizare gjorde en snabb attack, tack vare vilken Shaqiri gick en mot en med Honduras målvakt. Anfallaren överspelade enkelt målvakten och gjorde ställningen 2 - 0 till européernas fördel.

I visselpipan från matchens överdomare skickades lagen till en paus med den schweiziska fördelen i två mål.

Under andra halvåret har bilden på fältet inte förändrats. Schweizarna var bättre, attackerade farligare, fördelen i besittning var européernas sida. Den sista regelbundenheten var Shakiris tredje mål i 71. minut. Den schweiziska anfallaren visade sig i all sin ära i turneringen efter att ha utfärdat ett Hattrick i den avgörande gruppmatchen.

Schweiz slår Honduras 3 - 0 för att gå vidare till VM-slutspelet från andra plats. Européernas rivaler i 1/8 finalmatchen kommer att vara de formidabla argentinerna.