FIFA World Cup: Hur Spelet Spelades Nigeria - Argentina

Den 25 juni, i staden Porto Alegre, ägde det sista matchen i det argentinska landslaget plats i gruppspelet i VM. Argentinernas sista rival i kvartett F var Nigerias landslag.

2014 FIFA World Cup: hur spelet spelades Nigeria - Argentina

Matchen mellan Nigeria och Argentina blev en av de mest spektakulära i världsmästerskapet. Lagen började omedelbart visa sin attackpotential. Tre minuter efter startvisslingen öppnade Lionel Messi poäng. Emellertid svarade nigerianerna tillräckligt redan i 4: e minuten. Musa räknade ett mål från sydamerikanerna. Så vid den 4: e minuten av mötet var poängen redan lika - 1 - 1.

Efter det försökte båda lagen att attackera skarpt. Argentinas landslag hade en fördel att ha bollen, deras attacker var placerade. Nigerianerna försökte hota motståndaren med skarpa kontringar. Åskådarna såg dock inga mål förrän de sista minuterna av första halvlek. Men på den kondenserade tiden gjorde Messi en dubbel och gjorde smart en frispark. Den afrikanska målvakten var maktlös - bollen gick till Nigerias portar för andra gången i matchen. Lagen lämnade till paus med Argentinas fördel 2 - 1.

Efter pausen utbytte lagen snabba mål igen. Först gjorde Musa sitt dubbel i matchen. Nigerianerna i mitten slet sönder det sydamerikanska försvaret, som inte agerade på bästa sätt i denna match. Musa utjämnar poängen i den 47: e minuten. Siffrorna 2 - 2 tänds på tavlan.

Bara några minuter passerar och argentinerna gör det tredje målet från en hörna. Marcos Rojo i 50: e minuten av mötet leder igen Argentina 3 - 2.

I ungefär tjugo minuter till hade sydamerikanerna en fördel att ha bollen och skapade farliga ögonblick. Men nigerianerna motverkade kraftigt i upp till 75 minuter. Musa hade en stor chans att utfärda ett Hattrick, men anfallaren konverterade inte ögonblicket.

De sista femton minuterna gick med ledningen i Nigeria. Afrikanska fotbollsspelare pressade sydamerikaner till straffområdet. Argentinerna kunde bara kontra. Lagenas aktiva handlingar ledde emellertid inte till ytterligare ett mål - matchen slutade med en minimal fördel av Argentina 3 - 2.

Båda lagen går vidare till slutspelet i turneringen. Argentina vinner tre segrar på tre matcher och leder grupp F, Nigeria hamnar på andra plats med fyra poäng. Nu väntar lagen på starten på de avgörande matcherna i fotbolls-VM i Brasilien.