FIFA World Cup: Hur Var Matchen Grekland - Elfenbenskusten

Den 24 juni, i matchen Grekland - Elfenbenskusten vid fotbolls-världsmästerskapet i Brasilien, bestämdes ödet för den andra biljetten till slutspelet för att kvartetten S. Afrikaners lag skulle fortsätta kampen i turneringen, ett oavgjort arrangerades och européerna behövde bara en seger.

2014 FIFA World Cup: Hur var matchen Grekland - Elfenbenskusten

Spelet började i bra takt. Båda lagen försökte passera mitt på fältet så snart som möjligt och hota motståndarens mål. Det bör erkännas att grekerna såg bättre ut under första hälften av mötet. De hade mer meningsfulla attacker mot motståndarens mål.

Vi kan säga att spelet var på en kollisionskurs, och européerna var farligare i kontringar. I en av dem skakade Holebas tvärstången för det afrikanska målet med ett vackert slag. Grekerna saknade en hel del innan ett mål. Ödet gav dock tillbaka favören. I den 42: e minuten ledde det ivorianska försvararens grova misstag till det faktum att Samaris gick till ett möte med den ivorianska målvakten. Det kostade inte greken att öppna ett konto i matchen. Européerna kom fram med 1 - 0. Poängen på resultattavlan ändrades inte innan pausen.

Under andra halvan av mötet försökte ivorianerna se mer aktiva ut, men grekerna förbättrade också i disciplin och organisering av spelet. Européerna fick bra attacker. I en av dem räddar tvärstången igen afrikanerna. Det var vid den 68: e minuten. Fram till den tiden använde grekerna inte ett antal poängchanser. Men som du vet, om du inte gör mål så saknar du det själv. Och så hände det.

Wilfried Boni utjämnade resultatet i 74 minuter efter en bra snabb attack från ivorianerna. En 1 - 1-dragning tar redan det afrikanska laget till 1/8 finalen i fotbolls-VM.

Men grekerna hade sin egen man i form av överdomaren. Vid den fasta tiden tilldelar matchens överdomare ett straff till det afrikanska laget. Samaras närmar sig bollen och tar grekerna till slutspelet. Efter en mycket kontroversiell episod med utnämningen av straffar grep grekerna en 2 - 1-seger under de sista minuterna av spelet. Överträdelsens ögonblick kommer fortfarande att orsaka mycket kontroverser.

Grekerna lämnar Elfenbenskusten bakom turneringen och går vidare till 1/8 finalen. Européernas rivaler blir Costa Ricas landslag.