Hur Var Matchen Ryssland Och Polen Vid EM

Resultatet av fotbollsmatchen Ryssland och Polen gav rivalerna en god chans att nå kvartsfinalen i Euro 2012. Men nästa matcher uppfyllde inte fansens förväntningar och de lag som ansågs favoriter i sin grupp tappade ur turneringen.

Hur var matchen Ryssland och Polen vid EM 2012

Den andra matchen på Euro 2012 spelades av det ryska landslaget mot en av turneringsvärdarna - det polska laget. Gruppmötet ägde rum i Warszawa på National Stadium.

Starten av matchen visade sig vara svår för den ryska truppen. Idrottare från båda lagen var nervösa och gjorde ofrivilliga misstag. Värdarna attackerade oftare, även om spelarna i det ryska landslaget ägde bollen mer.

I slutet av första hälften av mötet öppnade Alan Dzagoev poängen. Den 36: e minuten efter överföringen av Andrey Arshavin gjorde han sitt tredje mål i turneringen mot sina motståndare. Efter att målet var gjort började ryssarna spela mindre aktivt och gav initiativet till de polska fotbollsspelarna.

Ägarna av stadion fick en anledning till glädje i den 58: e minuten av mötet. En elegant boll i de nio bästa av Malafeevs mål gjorde poängen för det polska landslaget, Jacob Blashchikovsky. Från det ögonblicket gick spelet "på en kollisionskurs".

Spelarnas känslor gick ofta utöver vad som var tillåtet. I matchens 60: e minut fick hemmalagets framåt Robert Lewandowski en varning. Han fick ett gult kort för ett grovt slag i benen på Igor Denisov, som i sin tur inte förblev i skuld och fick ett gult kort för att prata med domaren.

I slutet av mötet applicerade det ryska landslaget tryck på motståndarens territorium, men taktiken gav inte det önskade resultatet. Ryssens tränare Dick Advocaat ersatte Alexander Kerzhakov, i stället för vilken Roman Pavlyuchenko dök upp på planen.

Domarens möte lade till ytterligare tre minuter till den ordinarie tidpunkten för matchen. Ryssarna kunde fånga segern i ett svårt spel. Genom Arshavins ansträngningar skapades en poängchans, men den polska målvakten Przemyslav Tytons pålitliga spel hindrade spelarna från att använda den. I slutet av konfrontationen hade värdarna rätt till en frispark, men han ändrade inte heller poängen på resultattavlan. Resultat 1: 1 - det var med honom som lagen lämnade planen.