Copa America 2016: Recension Av Spelet Chile - Bolivia

Efter en misslyckad start på Copa America (nederlag mot Argentina) var chilenarna tvungna att få poäng i andra omgången av gruppspelet. Rivalerna för det chilenska landslaget i det andra spelet var fotbollsspelare från Bolivia.

Copa America 2016: recension av spelet Chile - Bolivia

Båda landslag förlorade sina första matcher i turneringen med samma poäng 1: 2. Chilenarna kunde inte motstå det argentinska landslaget, och bolivianerna förlorade på många sätt sensationellt för Panama-laget. Innan de andra matcherna satte båda lagen sig i uppgift att vinna för att bevara chanserna att komma ut ur grupp D.

Spelet började med fördelen med det chilenska landslaget, men det kom dock inte till allvarliga poängchanser under spelets första halvtimme. Först under de sista femton minuterna kunde chilenerna skapa flera akuta situationer vid porten till den bolivianska målvakten. Pinilla och Sanchez hade goda chanser, men träffarna från de berömda spelarna saknade noggrannhet. Den första halvan av mötet avslutades med nollor på resultattavlan.

Mindre än en minut efter början av andra hälften av mötet öppnade det chilenska landslaget poängen. Bolivianern Juan Carlos Anse förlorade bollen nära straffområdet, vilket inte missades av Mauricio Pinilla, som gjorde en assist till Arthur Vidal. Chile tog ledningen 1-0 redan i den 46: e minuten.

I den 61. minuten studsade det bolivianska landslaget tillbaka. Jasmani Campos gjorde det vackraste målet. Bolivianern slog en kraftfull frispark in i själva målvakten. Claudio Bravo var maktlös. Siffrorna 1: 1 lyser upp på resultattavlan.

Efter att ha släppt in bollen tillförde chilenarna ännu mer i attackerande handlingar. I den 73: e minuten svarade Sanchez med en frispark, men den bolivianska målvakten parerade bollen, skickade till hörnet. Arturo Vidal hade också poängchanser, men Bayern-spelaren saknade noggrannhet och ibland tur.

Den avgörande delen av matchen var 8 minuter tillagd till huvudtiden. Chilenska fotbollsspelare pressade mer och mer farligt mot motståndarens mål, när slutligen, i 8: e minut av skadan, pekade domaren på punkten vid målet för det bolivianska landslaget. Bollen efter att ha arkiverat in i straffområdet hamnade i Jasmine Campos och domaren tog ett mycket tvetydigt beslut. I den 10: e stoppminuten missade inte Arturo Vidal - 2: 1 till förmån för Chile.

Bolivianerna hade en stor chans att vinna tillbaka. I den 12: e minuten som lagts till i matchen kunde Rodrigo Ramallo från den mest fördelaktiga positionen inte komma in i hörnet av målet för Claudio Bravo. Efter hans träff från området med elva meter passerade bollen några centimeter från ribban.

Mötet avslutades med poängen 2: 1 till förmån för det chilenska landslaget. Denna match var en av de mest intensiva och dramatiska konfrontationerna vid Copa America i gruppspelet.