America's Cup 2016: Recension Av Matchen Argentina - Chile

I den första omgången av gruppspelet i kvartett D vid America's Cup 2016 kom finalisterna i turneringen tillsammans. Matchen Argentina - Chile var kanske den mest efterlängtade i gruppspelet i mästerskapet.

America's Cup 2016: recension av matchen Argentina - Chile

Det argentinska landslaget före mötets start försvagades av frånvaron av deras kapten och ledare Lionel Messi. En annan stjärna av blå och vit Sergio Aguero kom inte ut vid basen heller. Men frånvaron av anfallare blev inte ett stort problem för de tvåfaldiga världsmästerskapets triumfer.

Redan i andra minuten, efter att ha träffat huvudet, kunde Niko Gaitan träffa chilenernas port. Claudio Bravo räddades av den övre målstolpen. Efter detta avsnitt fanns det inga poängchanser i spelet förrän i den 30: e minuten, även om lagen försökte snabbt passera mitt på fältet och attackera varandras mål. Efter en halvtimme missade den chilenska anfallaren Alexis Sanchez sin målchans. Hans skott från straffområdet reflekterades av Sergio Romero. I den 34: e minuten skickade samma Sanchez bollen i det övre hörnet från frisparken, men den argentinska målvakten klarade igen slaget.

Slutet av första halvleken låg kvar hos argentinerna, men poängen på resultattavlan förändrades inte - attackerna utförda av trion Di Maria, Higuain, Gaitan var för kaotiska och oavslutade.

Chilenarna startade aktivt andra halvan av mötet, hjälpt av flera farliga dødspel. Dock öppnades poängen av Angel Di Maria i den 5: e minuten. Efter ett misstag som gjordes av Chiles mittfältare Aranges mitt i fältet, banade Banega bollen och gav en bra passning till PSG-spelaren. Di Maria slog det närmaste hörnet av Bravos mål.

I den 59: e minuten fördubblade Banega själv den argentinska ledningen. Claudio Bravo missade ett skott i det närmaste hörnet igen, men bollens flygväg i detta avsnitt påverkades av returen från Mauricio Islas rumpor.

Gonzalo Higuain hade också ett fantastiskt ögonblick. I den 67: e minuten kunde Napoli framåt från nära håll inte exakt skicka bollen till det bortre hörnet - målvakten hjälpte till.

Chilenarna kunde fortfarande spela ett mål i slutet av stopptiden. Fuenzalida, några sekunder före mötets slut, skickade bollen i mål med huvudet.

Slutresultatet i matchen 2: 1 till förmån för det argentinska landslaget lämnar vinnarna mer föredragna chanser att gå vidare från Grupp D till steget i kvartfinalen från första plats.