Copa America 2016: Recension Av Spelet Haiti - Peru

Gruppspelsmatcherna i Grupp B Copa America 2016 började med en konfrontation mellan landslagen i Haiti och Peru. Dessa rivalers möte ägde rum i Washington på en stadion med en kapacitet på 75 000 åskådare.

Copa America 2016: recension av spelet Haiti - Peru

Innan mötet började ansågs spelarna i Peru-landslaget vara favoriterna i konfrontationen. Skillnaden mellan idrottarna i klassen blev uppenbar från de allra första minuterna - peruanerna tog helt initiativet och attackerade ofta haiternas portar. Spelarna på Haiti-landslaget först i mitten av första halvlek kunde hitta styrkan för flera meningsfulla attacker, men de gjorde inte mål. Det farligaste ögonblicket av första halvåret vid peruanernas port var en frispark utförd av Mechak Jerome. Bollen, som lanserades från avrundningen av straffområdet, flög över ribban. Efter det började peruanerna attackera farligt igen, men bollen kom aldrig över mållinjen. I sista minuten av halvan räddades haitierna av stolpen efter att ha träffat utanför Edison Flores straffområde.

Andra halvan började också med attacker från det peruanska landslaget. Under hela matchen slog sydamerikanern motståndarens mål fler gånger, hade en fördel i bollinnehavet. Som ett resultat kunde haitierna inte hålla porten intakt i den 61: a minuten. En utmärkt passning från Edison Flores från vänsterflanken stängdes av Paolo Guerero. Målet visade sig vara mycket effektivt: Guerero på hösten med huvudet färde bollen i målet på Haiti-landslaget.

Fram till slutet av matchen ändrades inte poängen på resultattavlan. Haiti-landslaget kunde inte svara tillräckligt på det medgivna målet. Det är mer troligt att haitierna kunde ha medgivit det andra målet.

Slutresultatet 1: 0 registrerade segern för Perus landslag, som får tre poäng efter matchen i första omgången på Copa America 2016.