America's Cup 2016: Recension Av Spelet Mexiko - Jamaica

Det mexikanska landslaget vann en jordskridande seger över uruguayanerna i matchen i första omgången av gruppspelet i kvartett C. Mexikanernas andra rivaler i turneringen var fotbollsspelare från Jamaica.

America's Cup 2016: recension av spelet Mexiko - Jamaica

Innan mötet började ansågs det mexikanska landslaget förtjänat som favorit för konfrontationen med Jamaica-laget. Teamet, som många kände under låten från Chaif-gruppen, hade dock den första chansen att göra mål. Clayton Donaldson i den 7: e minuten från en fördelaktig position slog mycket nära hörnet av mexikanernas mål. Efter det misslyckade genomförandet för tillfället missade de jamaicanska spelarna sitt mål. Efter arkiveringen av Jesus Manuel Corona slog anfallaren av den tyska”Bayer” och det mexikanska landslaget Chicharito huvudet. I den 17: e minuten lysde resultattavlan upp siffrorna 1: 0 till förmån för det mexikanska landslaget.

Under andra hälften av första halvlek kunde Jamaica ha jämnat ut resultatet. Först kunde Gareth McClairy, i den 37: e minuten från målvaktsplatsen, inte slå målvakten Ochoa, och sedan slog Michael Hector, fem minuter före slutet av halvleken, från en utsiktspunkt direkt in i mitten av den mexikanska porten - målvakten igen blockerade projektilens väg bakom linjen.

I början av andra halvåret ökade mexikanerna nästan sin fördel. Chicharito utanför straffområdet kunde inte komma in i hörnet.

Mexikanerna kunde fortfarande fördubbla sin fördel. Några minuter efter att ha kommit in på fältet gjorde Oribe Penalta, som ersatte Chicharito, 2-0 till Mexikos fördel. Fram till slutet av mötet ändrades inte siffrorna på resultattavlan, även om de jamaicanska spelarna hade chanser att skriva ut Guilherme Ochoas mål.

Segern i matchen gjorde det möjligt för mexikanern att kvalificera sig för slutspelet i Copa America 2016. Slutplatsen i gruppen kommer att bestämmas i konfrontationen med det venezuelanska landslaget. Jamaicas fotbollsspelare förlorade båda matcherna i början av turneringen och förlorade sina chanser att fortsätta slåss i slutspelet.