Copa America 2016: Recension Av Matchen Mexiko - Uruguay

Redan i första omgången av gruppspelet på Copa America 2016 kom två utmanare om höga platser inte bara i gruppen utan också i turneringen som helhet i grupp C. Det mexikanska landslaget träffade Uruguay.

Copa America 2016: recension av matchen Mexiko - Uruguay

Det spännande tecknet Mexiko-Uruguay har helt uppfyllt förväntningarna hos neutrala fotbollsfans. Detta spel visade sig vara väldigt spännande och gjorde poäng.

Redan i 4: e minuten av mötet öppnades poängen. Mexikanerna hade en snabb attack, följt av ett inlägg i straffområdet från vänster flank. Hector Herrera svarade på serven och sköt från mitten av straffområdet till Uruguays mål. Försvarare av tvåfaldiga världsmästare Alvaro Pereira försökte blockera skottet, men istället flög bollen från huvudet i målet. Mexikanerna tog ledningen 1: 0.

Även under första halvlek kunde och borde det uruguayanska landslaget ha fått tillbaka. Edinson Cavani i den 30: e minuten gick en-mot-en med den mexikanska målvakten Talavera, men målvakten var väl matad och lät inte stjärnan anfalla. Den första halvan av mötet avslutades med en minimal fördel för det mexikanska landslaget - 1: 0. Mexikanerna hade initiativet, oftare slog de motståndarens mål. Förutom målet i första halvlek bör också ett rött kort noteras som den uruguayanska Matias Vechino fick i 45: e minuten. Detta var en fotbollsspelares andra grova fotboll, vilket indikerar en hög kontaktnivå på planen.

I andra halvlek kom uruguayanerna ut med andan för att jämna ut poängen. I den 58: e minuten missade Diego Roland en riktig chans. Uruguays kapten Diego Godin tog ledningen på mittfältet. Försvararen verkade vara en riktig framspelare passerade flera försvarare i Mexiko och gav ett pass till Cavani. Edinson passerade bollen till Roland, men den senare misslyckades med att slå motståndarens mål från flera meter.

I den 73: e minuten utjämnade domaren uppställningarna. För ett grovt brott utvisades Andres Guardado. Omedelbart därefter vann uruguayanerna tillbaka - i den här frågan fick de hjälp av standardpositionen. I den 74: e minuten, efter en passning från frisparken, sparkade Diego Godin ut framför alla Mexikos försvarare och skickade skickligt bollen i mål med huvudet.

Spelet tog gradvis slut, men mexikanerna accepterade inte oavgjort. I slutet av matchen såg åskådarna ytterligare två mål i portarna till det uruguayanska landslaget. Först, i den 85: e minuten, sköt Rafael Marquez från nära håll kraftigt in i de nära nio, och redan i den andra kompenserade minuten satte Hector Herrera, efter ett pass till det tomma nätet av Raul Jimenez, slutresultatet i matchen. Mexiko vinner 3: 1 och efter första omgången toppar grupp C-ställningen.