America's Cup 2016: Recension Av Matchen Colombia - Paraguay

Colombianerna är bland favoriterna i American Football Championship 2016. I den andra omgången av gruppspelet i kvartett A motsattes detta lag av ett annat sydamerikanskt lag - Paraguay.

America's Cup 2016: recension av matchen Colombia - Paraguay

De viktigaste nyheterna för fansen av det colombianska landslaget före matchen var närvaron av kaptenen och lagledaren James Rodriguez i startuppställningen. Det var den här Real Madrid-spelaren med sina handlingar som till sist påverkade poängen på resultattavlan.

Colombianerna började mötet mer aktivt. Som ett resultat såg publiken ett tidigt mål. På 12 minuter tog James Rodriguez ett hörn från attackens högra flank. Milan-framspelaren Carlos Bacca svarade på överföringen och slog oemotståndligt under ribban från målvaktslinjen. Denna boll var den första i turneringen för den colombianska anfallaren.

I matchens 30: e minut fördubblade colombianerna sin ledning. James Rodriguez har nu skickat bollen in i det paraguayanska landslagets mål och tvingat nätet att fladdra i det bortre hörnet av målet. Colombias landslag tog säkert ledningen 2: 0. Därefter försökte paraguayanerna på något sätt förbättra sitt spel i attack, men från målchanserna under första halvdelen av mötet kan endast Dario Lescans frispark urskiljas. Den colombianska målvakten Ospina i elegant stil reflekterade bollen i ribban.

Under andra halvlek visade den colombianska målvakten återigen underverk att rädda sitt mål. Ospina gjorde en av de vackraste mästerskapsräkningarna just nu. I den 62: e minuten skickade Paulo Da Silva, efter en hörnspark, bollen till det övre hörnet, men målvakten, som sträckte sig till sin fulla höjd, lyckades få skalet.

Paraguayanerna lämnade inte planen utan mål. I den 71. minuten skickade Victor Ayala bollen till topp nio i det colombianska målet med ett smart långdistansskott. Detta mål är fortfarande en riktig höjdpunkt i turneringen.

Fler lag kunde inte urskilja sig i matchen, även om Edwin Cardona (Colombia) hade ett lysande ögonblick att göra mål - Paraguay räddades av stolpen.

Den slutliga segern i Colombia 2: 1 gör att detta lag kan göra sex poäng efter två matcher och med säkerhet leda i grupp A. Paraguayaner efter två möten har bara en poäng i tillgången.