America's Cup 2016: Recension Av Matchen USA - Costa Rica

Efter att ha besegrats av colombianerna i första omgången av Copa America-värdarna 2016, var det amerikanska landslaget tvunget att få poäng i matchen mot Costa Rica. Den andra omgången för amerikanerna var den avgörande matchen i turneringen just nu.

America's Cup 2016: recension av matchen USA - Costa Rica

Det amerikanska landslaget behövde en seger mot Costa Rica för att fortsätta kampen om en plats i slutspelet. Costa Ricans behövde i sin tur också fylla på sina poäng. Därför borde spelet ha visat sig envis, men i verkligheten hände det inte.

Amerikanerna öppnade snabbt ett konto. Costa Rican Christian Gamboa foul redan i sitt eget straffområde i den 8: e minuten, vilket ledde till en omedelbar straff. USA: s lagledare Clint Dempsey, som var framträdande i den första matchen med Colombia, missade inte från en punkt. Amerikanerna tog ledningen 1: 0.

Redan före slutet av första halvåret kunde de amerikanska fotbollsspelarna störa sina rivaler två gånger till, vilket ledde till en förödande poäng i den 42: e minuten. Till en början, när den 37: e minuten var på resultattavlan, satte Jermaine Jones bollen i hörnet med ett enda skott utanför straffområdet, och Bobby Wood, tre minuter före slutet av första halvlek med Clint Dempsey, gjorde 3: 0 till USA: s lag ….

Under andra halvåret ökade Costa Ricas spelare sin aktivitet, men kunde inte göra mål. Brian Ruiz hade en utmärkt möjlighet i 62: e minuten, men anfallarens strejk saknade några centimeter - bollen träffade stolpen.

I slutet av matchen (82 minuter) gjorde Costa Ricas försvarare ett grovt misstag i sitt eget straffområde och Graham Zusi fastställde slutresultatet av mötet och rullade bollen i ett tomt nät.

Slutvisslingen fångade lagen med poängen 4: 0 till förmån för USA-landslaget. Efter andra omgången har mästerskapsvärdarna tre poäng, och de costaricanska spelarna förblir med den enda poängen och faller till fjärde plats i grupp A.