Copa America 2016: Recension Av Matchen USA - Colombia

Natten den 4 juni 2016 startade Copa America-jubileumsturneringen i USA, tillägnad hundraårsdagen av fotbollsförbunden i Sydamerika och hundraårsdagen av turneringen bland de latinamerikanska landslagen. Den prestigefyllda tävlingen deltar av nationella sydamerikanska lag samt lag från Central- och Nordamerika. Öppningsmatchen ägde rum i San Francisco. Lagen i USA och Colombia tävlade.

Copa America 2016: recension av matchen USA - Colombia

Copa America-inledningsmatchen 2016 startade i intensiv takt. Lagen från de första minuterna försökte aktivt skapa poängchanser för sig själva, men under de första fem minuterna fanns inga farliga situationer varken vid amerikanernas port eller i det colombianska landslagets straffområde. Matchen sprängdes av ett mål i den 8: e minuten. Det colombianska landslaget vann rätten för en hörna från högerflanken. Edwin Cardonas lysande serv i straffområdet har hittat sin adressat. AC Milan och Colombia försvarare Cristian Zapata skickade bollen i mål med en en-touch spark. Colombia tog ledningen 1-0.

Efter det missade målet försökte amerikanerna leta efter lycka vid andras portar, men attackerna från det amerikanska landslaget saknade tydligt attackernas skärpa. Under hela första halvlek kan bara Clint Dempsey spark från utanför straffområdet på 36 minuter skiljas. Bollen flög nära målstolpen för Colombias landslag.

I slutet av halvåret kunde colombianerna utmärka sig igen. Först sköt de sydamerikanska fotbollsspelarna ner US-lagets attackerande impuls, och sedan hade de rätt till straff. I den 41: e minuten missade inte Colombia-kaptenen James Rodriguez. I pausen gick lagen med en tvåmålsfördel för det colombianska landslaget.

USA: s landslag kunde inte starta andra halvlek aktivt. De första femton minuterna ägde colombianarna själva initiativet. Först i den 59: e minuten fick amerikanerna rätt till det första hörnet, varefter det fanns en risk vid portarna till Ospina. Clint Dempsey slog huvudet, men målvakten, tillsammans med en colombiansk defensiv spelare, kunde stoppa bollen vid linjen. I 64: e minuten sköt samma Dempsey farligt från en frispark, men colombianernas första nummer avledde slaget.

Under de senaste femton minuterna kröntes inte mötena med mål. De colombianska landslagsspelarna hade den bästa chansen att göra mål. I den 77: e minuten gick Carlos Bacca en-mot-en med den amerikanska målvakten, men den colombianska strejken träffade ribban.

Slutresultatet för mötet 2: 0 till förmån för det colombianska landslaget tillät sydamerikanerna att göra de tre första poängen i turneringen och tillfälligt leda ställningen i grupp A.