Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Sverige - Ryssland

I den sista matchen i gruppspelet vid världsmästerskapet i ishockey, som hölls i Slovakien, motsattes det ryska landslaget en av de största favoriterna i hela turneringen - Sveriges lag. Den slutliga fördelningen av platser i den övre delen av tabellen i grupp B berodde på resultatet av detta spel.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Sverige - Ryssland

Före slutmatchen i grupp B tog det ryska ishockeylaget vid världscupen 2019 första platsen. Ryssarnas sista rivaler i gruppspelet var hockeyspelare från Sverige. Detta skandinaviska lag tog många av sina stjärnor till turneringen. Därför verkade det övervakade spelet vara en av de mest spännande i den inledande etappturneringen.

Spelet började med en ömsesidig önskan mellan lagen om innehav av pucken. Under de första fem minuterna av mötet såg publiken inga poängchanser. Det svenska landslaget attackerade oftare positionellt. Ryssarna försökte motangripa. I den 8: e minuten förändrades poängen. Aktiviteten hos skandinaviska hockeyspelare i den främmande zonen ledde till en övergiven puck. Markus Pettersons skott från den blå linjen träffade kaptenen på Colarodo Avalanche, Gabriel Landeskog. Från svenskarnas stjärncentrum mitt fram rickade skalet in i portarna till Andrey Vasilevsky. Sverige tog ledningen 1: 0.

Efter en missad puck försökte ryssarna spela mer aktivt i en främmande zon, men detta ledde inte till farliga stunder vid Markstrem-målet utan till att Sergei Andronov avlägsnades. Framåt CSKA i en främmande zon hakade en motståndare med en pinne och fick en välförtjänt två minuter. Ryssarna spelade exemplariskt i minoritet och lät inte svenskarna öka poängen.

Några minuter senare fick Kirill Kaprizov böter. Ryssarna tjänade återigen två minuters spel i ojämna kompositioner i attackzonen. Skandinaviska hockeyspelare skapade spänning vid Vasilevsky-målet, men Tampa Bay-målvakten, med hjälp av försvaret, tillät inte ett andra mål.

Den första perioden slutade med ställningen 1: 0 till Sveriges fördel. Skandinaviska hockeyspelare såg bättre ut under de första tjugo minuterna av spelet, sköt oftare i mål och hade en territoriell och spelande fördel.

Under den andra perioden förändrades spelet dramatiskt. Det ryska landslaget utjämnade resultatet i första minuten. De tre Gusev - Anisimov - Kucherov ställde upp en perfekt attack med sina passningar, varefter Chicago framåt jämnade poängen. Det andra målet mot svenskarna organiserades av ryssarna efter 4 minuter. Kastet av Mikhail Sergachev från den blå linjen stängdes av Evgeny Dadonov, som lyckades ersätta klubben på hösten och ändra riktningen för puckens flygning. För Florida Panthers-anfallaren var detta mål redan det sjunde i turneringen.

I den 9: e minuten spelade de två huvudstjärnorna i rysk hockey under det senaste decenniet en cool kombination. Evgeny Malkin gav en assist till Alexander Ovechkin, varefter Washington-framåt tvingade Yakub Markstrem att ge upp för tredje gången.

Det ryska landslaget fortsatte att riva sönder det svenska försvaret. I den 15: e minuten gjorde Kirill Kaprizov sitt första mål vid världscupen 2019, som kastade direkt efter inkastet som vann Kuznetsov. 4: 1 till det ryska landslaget. Kanske bröt detta mål äntligen svenskarna. Fram till slutet av perioden medgav skandinaverna två gånger till och inom en minut. Först gjorde Mikhail Grigorenko mål och sedan Pittsburgh-anfallaren Yevgeny Malkin. Slutresultatet i matchen efter två perioder är 6: 1 till förmån för det ryska landslaget.

Under den sista perioden såg publiken ytterligare fyra mål. Tre av dem organiserades av svenska hockeyspelare. I den 13: e minuten minskade William Newlander klyftan och gjorde ställningen 6: 2. Det tog ryssarna mindre än en minut att svara. Dmitry Orlov svarade med sin poäng. Efter det blev det äntligen klart att vinnaren av mötet skulle vara det ryska laget. Kanske avslappnade detta de inhemska hockeyspelarna. Ilya Vorobyovs anklagelser medgav två gånger till de senaste tre minuterna. De svenska försvararna Ekman-Larson och Klingberg utmärkte sig.

Slutresultatet för mötet är 7: 4 till förmån för det ryska landslaget. Detta resultat gjorde det möjligt för vårt lag att med säkerhet vinna grupp B. Ryssarnas rivaler i kvartfinalen blir USA: s landslag.