Europa League 2015-2016: Recension Av Matchen Fenerbahce - Lokomotiv

UEFA Europa League 1/16 matcher startade den 16 februari. För ryska fotbollsfans var den första slutspelskonfrontationen av särskilt intresse. Huvudstaden "Lokomotiv" åkte till Istanbul för att konfrontera "Fenerbahce".

Europa League 2015-2016: recension av matchen Fenerbahce - Lokomotiv

I motsats till vad vissa fotbollsexperter förväntade sig började matchen mellan Fenerbahce och Lokomotiv i lugn takt. De turkiska fotbollsspelarna applicerade inte press över planen, vilket vanligtvis är fallet för värdarna. De första femton minuterna av mötet kom ihåg för bara en chans att göra mål. Framåt "Fenerbahce" Robin Van Persie med en gångjärnsflankmatning kunde inte färja bollen i mål. Därefter fortsatte turkarna att använda flankmatningar, varav en fortfarande kröntes med ett mål.

I matchens 18: e minut svarade Fenerbahces mittfältare Souza på kapellet i målvaktsområdet. Spelaren från Istanbulklubben skickade bollen till målet "Loko" med huvudet. Guilherme hade ingen chans att parera slaget, men Lokomotiv-målvakten spelade inte vid utgången vid själva serven, vilket förutbestämde öppningen av poängen i spelet.

Efter att målet var gjort lugnade spelet sig. Lokomotiv-fotbollsspelare kunde inte öka signifikant till attacken före pausen, vilket indikerade klubbens svaga beredskap att återuppta säsongen. Turkiska fotbollsspelare skapade inte heller poängsituationer vid Muscovites portar, även om de hade en tydlig territoriell fördel.

Under andra halvåret fanns det ingen kvalitativ förbättring i Lokomotivs spel, och Fenerbahce-spelarna fortsatte att betona att de hotade motståndarens mål med hästmatningar i straffområdet. Territoriellt har de turkiska spelarna överträffat rivalen. I alla rader såg "Fenerbahce" starkare ut än de ryska spelarna.

Ett ganska logiskt resultat av andra halvlek var det andra målet mot Guilherme, som samma Souza gjorde. Brasilianern gjorde en dubbel med ytterligare ett slag från målvaktsgränserna efter en gångjärnspassning. Resultattavlan tändes nedslående 2: 0, inte till värdarnas fördel. Souza gjorde det andra målet i 72: e minuten.

Efter en missad boll såg Loko sparsam och tråkig ut i attacken. Hemmalaget kunde ha gjort mål. Det var särskilt alarmerande redan i kompenserad tid. Målvakten Guilherme och tvärstången spelade emellertid för gästerna.

Slutresultatet i matchen 2: 0 till förmån för "Fenerbahce" återspeglade värdernas verkliga fördel. Nu kommer Igor Cherevchenkos anklagelser att få en returmatch i Moskva om en vecka.