Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Kanada - Tyskland

Den 18 maj 2019 spelade det kanadensiska ishockeylaget sin femte match i VM-gruppspelet 2019. Motståndarna till kanadensarna var idrottare från Tyskland, som hade vunnit fyra tidigare matcher i Kosice. Vice mästarna för de olympiska spelen i Korea var fast beslutna att ta poäng från de framstående kanadensarna.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Kanada - Tyskland

Innan matchen startade var det tyska landslaget ett av endast två lag i turneringen som vann sina första fyra matcher. Detta gjorde det möjligt för tyskarna att känna sig trygga på toppen av tabellen i grupp A i världsmästerskapet. Kanadens hockeyspelare förlorade sensationellt i sin första match mot det finska landslaget och firade sedan framgång tre gånger. Segern i den femte omgången var mycket viktig för grundarna av hockey. I det här fallet skulle "lönnlöv" ha gått förbi tyskarna i tabellen baserat på resultatet av ett personligt möte.

Team Canada startade matchen aktivt, vilket förväntades. Utländska proffs hade en fördel i början av spelet, vilket resulterade i en två minuters borttagning från tyskarna. Kanadensarna, som var det bästa laget i turneringen för att förverkliga majoriteten, utnyttjade möjligheten. Ottawa Senators ledare och en av de mest fantastiska kanadensiska spelarna i Tom Chabot-turneringen med ett pass från Jonathan Marchesso öppnade poängen med sitt exakta skott.

Efter den övergivna pucken försökte tyska hockeyspelare spela mer exakt. Till försvar agerade tyskarna försiktigt. Samtidigt glömde de förlorande hockeyspelarna inte attacken. Tyskarna hade sina chanser att utjämna poängen. Utländska hockeyspelare gick i pension två gånger under den första perioden, men lyckades hålla sina grindar torra. Efter slutet av den andra borttagningen gjorde kanadensarna sitt andra mål. Mark Stone utnyttjade förvirringen vid porten till det tyska landslaget och utfärdade en fördel med två mål för sitt lag. Fram till slutet av perioden förändrades inte poängen - kanadenserna vann 2: 0.

Det tyska landslaget startade den andra perioden aktivt, men kanadensarna gjorde mål igen. Möjligheten att göra mål tillhandahölls av tyskarna själva, som igen bröt mot reglerna. Det kanadensiska landslaget insåg den numeriska majoriteten lekfullt. Efter flera snabba och korrekta passningar fördes Mark Stone ut på kastet, och han missade inte från en fördelaktig position. Det är omöjligt att säga med säkerhet att resultatet 3: 0 till förmån för det kanadensiska landslaget var i spel, men de nordamerikanska hockeyspelarna använde alla sina ögonblick mycket produktivt.

I mitten av perioden hade det tyska landslaget också en chans att spela i majoritet, men tyskarna skapade inte farliga situationer vid porten till lönnlövsmålvakten.

I slutet av perioden tillät nordamerikanska hockeyspelare åter tyskarna att spela majoriteten. Det tyska landslaget gjorde ett nytt försök. Distinguished Yasin Alice, slår porten från halvzonen. Det var ungefär två minuter kvar till slutet av perioden. Det verkade som om denna puck skulle ge tyskarna förtroende, men kanadensarna organiserade omedelbart sitt fjärde mål. Mark Stone utnyttjade de tyska försvararnas okoordinerade handlingar och gjorde ett hattrick för sig själv i matchen. Slutresultatet i slutet av den andra perioden är 4: 1 till förmån för Kanada.

Under de första fem minuterna av den tredje perioden gjorde Anthony Manta sin dubbla, så att kanadensarna kunde få poängen till en stor - 6: 1. Därefter tappade det tyska landslaget äntligen alla chanser att hålla fast vid resultatet, och det kanadensiska landslaget fortsatte nederlaget och gjorde poängen för sina mål till åtta. Sam Reinhart och Anthony Cirelli utmärkte sig med sina mål i de nordamerikanska hockeyspelarna.

Slutresultatet 8: 1 till förmån för det kanadensiska landslaget tillät de utländska hockeyspelarna att flytta tyskarna från andra raden i planetmästerskapen i grupp A.