Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Kanada - Frankrike

Ishockey-världsmästerskapet får gradvis fart. Tillsammans med detta börjar de främsta tävlarna om guldmedaljer skapa ömsesidig förståelse i sina trupper. Detta underlättas av matcher i gruppspelet med lag som uppenbarligen är sämre i klassen. Tittarna kunde se en liknande match i Kosice utförd av det kanadensiska landslaget.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Kanada - Frankrike

I den fjärde omgången av den inledande etappen i grupp A spelade Canadas landslag mot det franska landslaget. Turneringspositionen tvingade hockeys grundare att närma sig matchen med all allvar, eftersom kanadensarna bara hade sex poäng i sina tillgångar efter tre matcher (två segrar och ett nederlag från slovaksmästerskapets värdar).

Som förväntat startade kanadensarna matchen aktivt, men under de första minuterna kunde de inte träffa rivalernas mål. När man spelade i lika kompositioner höll det franska landslaget upp med värdighet. Resultattavlan ändrades för första gången efter att européerna fick en radering. När de spelade 5 på 4 hade de kanadensiska hockeyspelarna inte tid att skapa farliga stunder, eftersom fransmännen nästan omedelbart gick igen. I mer än en minut hade det kanadensiska landslaget två spelares ledning. En sådan fördel gjorde sig snart känd. Den 9: e minuten av mötet skickade Anthony Manta pucken i målet för det franska landslaget med ett exakt kast från högerinkastscirkeln.

Det andra målet vände inte länge. I den 11: e minuten av mötet gjorde Edmonton Oilers och Maple Leaves-spelaren Darnell Nurse mål med en strålande passning till det tomma nätet från Las Vegas framåt och ledare Jonathan Marchesso.

I slutet av perioden tog den unga Tampa Bay Lightning-anfallaren Anthony Cirelli de ledande rollerna i det kanadensiska landslaget. Först slog kastet av Nikita Kucherovs lagkamrat stolpen, och i den 17: e minuten, efter att ha fått ett pass bakom porten, upprörde Cirelli fortfarande den franska målvakten för tredje gången. Ställningen 3: 0 till förmån för det kanadensiska landslaget höll ut tills visselpipan för första pausen.

I motsats till de kanadensiska fansens förväntningar kunde deras landslag under andra perioden inte fortsätta franskarnas nederlag. Maple leaf-spelarna attackerade, men kunde inte träffa porten. Dessutom fick utländska mästare radering två gånger under perioden. Det franska landslaget kunde inte förstå det första av dem och missade till och med nästan det i en farlig kontring. Européerna spelade den andra numeriska fördelen mycket bättre. I periodens 17: e minut, när det fanns sex sekunder kvar innan den utvisade kanadensaren kom ut, kastade Damien Fleury oemotståndligt i det övre hörnet av målvakten för Kanada och Philadelphia Flyers Hart. Ställningen blev 3: 1 till förmån för utländska hockeyspelare. Siffrorna på resultattavlan ändrades inte förrän i slutet av den andra perioden.

Vid 3 minuter i sista perioden kunde fransmännen göra sitt andra mål. Tyska legionäreuropéer Anthony Resch utnyttjade trögheten hos de kanadensiska försvararna och slog porten till Kasper Hart och reducerade gapet till ett minimum.

Efter den missade pucken började kanadensarna spela mer aktivt. Frukten av detta var Anthony Mantas andra mål i matchen. I periodens nionde minut avslutade anfallaren ett skal från ett öre till det franska målet. Resultatet blev 4: 2 till förmån för "lönnlöv". Två minuter senare störde Mark Stone fransmännen för femte gången med ett halvzonskast.

I slutet av matchen började lagspelare lämna ofta. Det sista segmentet av mötet spelades ut av landslagen i ojämna kompositioner. Poängen på resultattavlan har inte ändrats. Team Canada vann sin tredje världsmästerskapsseger med en totalpoäng på 5: 2.