Granskning Av Matchen PSV Eindhoven - CSKA

Den 8 december hade Moskva fotbollsklubb CSKA det sista mötet i gruppspelet i UEFA Champions League 2015-2016. Konkurrenterna till Leonid Slutskys anklagelser var fotbollsspelarna i den nederländska PSV Eindhoven.

Granskning av matchen PSV Eindhoven - CSKA

Innan den sista sjätte omgången av Champions League 2015-2016 förlorade CSKA-spelare alla chanser att kvalificera sig för gruppen. Tredje plats skulle dock ha gjort det möjligt för "armélaget" att komma in på vårens europeiska säsong från tredje plats. Ett sådant resultat skulle ha gjort det möjligt för CSKA att spela i 1/16 matcher i UEFA Europa League. För att uppnå detta resultat var det nödvändigt att besegra PSV.

Moskva "CSKA" före mötets början hade vissa problem med kompositionen. Missade spelet på grund av skador Vasily Berezutsky (hans plats i mittförsvaret togs av Aleksey Berezutsky), högerback Mario Fernandez (Kirill Nababkin kom ut på högerflanken) och spelmakaren Roman Eremenko.

Början av mötet ägde rum med en liten fördel av PSV. Det var genom Nababkins flank som holländarna gjorde sina attacker om och om igen. Detta fungerade dock inte. CSKA-fotbollsspelare visade inte skarp kontringsfotboll. Slutskys avdelningar under första halvlek hade inga uppenbara målchanser.

I mitten av första halvleken planade spelet ut, men själva matchen hölls i samma obehagliga takt. Först i den sista tredjedelen av halvleken hade Luc De Jung, kaptenen i Eindhoven, en riktig möjlighet att göra mål. PSV framåt nickade slutet av serven från högerflanken, men från den mest fördelaktiga positionen från flera meter slog rakt in i Akinfeevs händer. Det var det enda skottet mot”arméporten” i första halvlek. I den 36: e minuten svarade Zoran Tosic med ett enda skott mot PSV. Efter en farlig frispark från högerflanken snurrade Tosic bollen i det övre övre hörnet, men målvakten för de holländska mästarna räddade sitt lag.

Första halvleken slutade mållöst. Holländarna hade några procent mer innehavsstatistik, med ett skott på mål på varje sida. Det enda gula kortet fick CSKA-spelaren Pontus Wernbloom. Endast hörnstatistiken var för "armén" (4 mot 2).

Andra halvan började i samma obehagliga takt. Publiken såg inte skarpa attacker förrän tiden. På fältet har en maktkamp blivit vanligare, vilket innebar brott mot reglerna med efterföljande varningar. I den 75: e minuten exploderade spelet. Ett straff tilldelades värdernas mål för en mycket kontroversiell foul i Eindhovens straffområde på Zoran Tosic. Sergei Ignashevich närmade sig bollen. CSKA-försvararen kastade skickligt ett fotbollsskal och en målvakt i olika hörn. CSKA tog ledningen 1-0.

Efter att ha släppt bollen rusade värdarna omedelbart för att återhämta sig och det gav resultat. Redan i den 78: e minuten, efter oron i CSKA: s huvudkontor, studsade bollen till PSV: s kapten. Luc De Jung träffade från några meters höjd porten till”armén”. Resultattavlan lyser oavgjort.

Holländarna var ivriga att göra mer och deras flit belönades. Under de sista tio minuterna av mötet fick PSV-mittfältaren Davey Propper en bra spark från frisparklinjen. Mittfältaren skickade skickligt bollen i hörnet av Akinfeevs mål.

I slutet av matchen fick Tosic möjlighet att återhämta sig. Redan i den fasta tiden fick "CSKA" rätt till en farlig frispark. Poängen på resultattavlan ändrades dock inte förrän i sista visselpipan.

Således förlorade CSKA 1-2, vilket berövade Slutsks spelare deltagande i europeiska tävlingar. PSV Eindhoven fotbollsspelare måste nu förbereda sig för Champions League-slutspelet.