1/8 Finaler FIFA World Cup: Colombia - Uruguay

Den 28 juni var Rio de Janeiro värd för den andra matchen i 1/8 finalen i FIFA World Cup i Brasilien. På den berömda Maracanã-stadion träffade Colombias landslag Uruguays landslag.

1/8 finaler 2014 FIFA World Cup: Colombia - Uruguay

Matchen mellan landslagen i Colombia och Uruguay ansågs vara en av de mest oförutsägbara bland de åtta första slutspelen i fotbolls-VM. Detta är ingen slump, eftersom båda lagen har ett högkvalitativt urval av spelare som kan göra ett resultat. Spelet sågs som envis och underhållande.

Faktum är att allt blev lite annorlunda. Det colombianska laget fortsatte att glädja sina fans med kvalitetsfotboll, som även uruguayanerna inte kunde motsätta sig. Den första halvan av spelet dominerades av colombianerna. Det var tydligt att spelarna i detta lag var bättre på att hantera bollen, deras attacker var något bättre och farligare. Därför var det naturliga resultatet av första halvleken målet för James Rodriguez den 28: e minuten av mötet. Den colombianska anfallaren tog sin partners hästpass på bröstet och slog med andra handen utanför straffområdet. Slaget visade sig inte bara vara effektivt utan också effektivt. Bollen sjönk direkt under tvärstången och kom tillbaka från målstolpen. Detta mål av Rodriguez är ett av de vackraste målen i mästerskapet. Colombia leder 1-0.

Före pausen tillät colombianerna inte uruguayanerna att skapa poängsituationer, poängen på resultattavlan förblev oförändrad - Colombia vann 1 - 0.

Colombianerna inledde andra halvan av mötet mycket aktivt. Liksom under första halvåret kändes överlägsenheten hos spelarna i detta lag. Resultatet var James Rodriguez andra mål i 50: e minuten. Efter en fantastisk attack från de colombianska spelarna fick Rodriguez en bollfall precis framför målet. Det var inte svårt för angriparen att göra ytterligare ett mål i matchen. Colombia tog 2 - 0. Glädjen hos fansen i detta landslag visade inga gränser, för de colombianska spelarna slog sin rival med till synes lätthet.

Efter att målet var gjort gav Colombia territoriet till Uruguay, men det senare kunde inte utnyttja detta. Man kan utpeka ett par farliga skott från ett genomsnittligt avstånd, liksom en utgång till målet för Pereira, men dessa situationer slutade inte med att fånga Colombias mål.

Det slutliga resultatet av mötet är 2 - 0 till colombianernas fördel. Uruguay är på väg hem, och Colombias spelare möter Brasilien i kvartfinalen, utan någon klar favorit i detta par. Om colombianerna kan besegra värdarna för mästerskapet, kommer det inte att vara en sensation, för från första omgången tittar hela världen på det fantastiska spelet för landslaget i Colombia.