MFM-2016: Recension Av Matchen Ryssland - Vitryssland

Gruppspelet i ungdomshockey-mästerskapet i Helsingfors får gradvis fart. Den 29 december spelade det ryska hockeylaget sin tredje match. Rivalerna med Valery Bragins anklagelser var vitryska hockeyspelare.

MFM-2016: recension av matchen Ryssland - Vitryssland

Ryssarnas motståndare började matchen mer aktivt, oftare stannade de i försvarszonen i Bragin-laget. Detta var delvis en följd av avlägsnandet av den ryska landslagsspelaren, som blev den första i mötet. Under två minuter av majoriteten lyckades målvakten för vårt landslag Samsonov försvara sitt mål intakt. I periodens tionde minut svarade ryssarna med ett mål i majoritet. Återigen, vid turneringen, visade den ryska ungdomsgruppen sin klass i genomförandet av överskottet. Pucken är på Maxim Lazarevs konto. Matchens andra mål gjordes också i power play. Det är glädjande att spelarna i det ryska landslaget gjorde detta, för andra gången med den numeriska överlägsenheten (författaren till målet var Alexander Polunin i den 16: e minuten). Det sista målet i den första perioden gjordes av kaptenen för det ryska landslaget Vladislav Kamenev, som lyckades byta ut en pinne efter ett kast från Ivan Provorovs blå linje.

Under den andra perioden såg publiken inga mål. Spelet spelades i uppmätt takt med det ryska landslagets fördel. Till skillnad från den första perioden fanns det i den andra dvadtsatiminutke ingen serie straff. Först i slutet av perioden fick vitryssarna rätten till majoriteten, men istället för att skjuta mot det ryska målet släppte de nästan in ett mål efter att Ivan Provorov gick till ett möte med målvakten.

I den 47: e minuten av mötet kunde de vitryska hockeyspelarna fortfarande kasta sin pucken, som blev den enda för dem i matchen. Alexey Patsenkin pressade en gummiskiva över Samsonovs mållinje från en lapp. Det sista ordet kvarstod dock med Valery Bragins anklagelser. I den 48: e minuten sattes slutresultatet på resultattavlan av Alexander Polunin, som gjorde en dubbel i det möte som granskades.

Matchens resultat: det ryska landslagets seger i klassen med en poäng på 4: 1. Nu, för första platsen i gruppen, måste ryssarna slå det slovakiska landslaget den 31 december.