Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Ryssland - Österrike

Den 12 maj spelade det ryska ishockeylaget sin andra match i gruppspelet i världsmästerskapet i Slovakien. Ilya Vorobyovs avdelningar motsattes av österrikiska hockeyspelare, kända för sin otrevlighet i matcher med världshockeys ledare.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Ryssland - Österrike

I matchen mot det österrikiska landslaget ansågs det ryska laget vara den obestridda favoriten. Ryssarna började bekräfta denna status från de allra första minuterna och släppte loss en massa attacker mot motståndarens mål. Redan i början av perioden kunde Nikita Kucherov ha utmärkt sig, som från en fördelaktig position spelade på att ersätta pinnen ovanför ribban, och försvararen Nikita Zadorov, som flög in från utlandet, träffade ribban med sitt kast. Men österrikarna kunde också svalna ryssarnas attacker något med flera farliga attacker.

Den allra första pucken i perioden gjordes när man spelade i olika kompositioner. Vid 13: e minuten av mötet konverterade ryssarna åter majoriteten. Specialbrigader med stjärnor som Evgeny Malkin, Nikita Kucherov, Evgeny Dadonov och andra spelade återigen ögonblicket på ett exemplariskt sätt. Dadonov fick en underbar transmission från Gusev och slog den österrikiska porten från halvzonen. Detta var det tredje målet för Floridas anfallare. Enligt denna indikator är Dadonov för närvarande landslagets bästa prickskytt. Omedelbart efter den missade pucken kunde österrikarna organisera en tre-i-ett-utgång, men utnyttjade inte sitt ögonblick. Fram till slutet av perioden ändrades inte poängen på resultattavlan, trots det ryska landslagets mer än trefaldiga överlägsenhet i målskott.

Det österrikiska landslaget startade den andra perioden mer aktivt, vilket framgår av statistiken över träffar på målet. Under lång tid kunde ryssarna inte förbättra noggrannheten i sina kast, och österrikarna hotade om och om igen Georgievs mål. Under den första halvan av den andra perioden var österrikarna närmare ett mål än ryssarna. Men i den 15: e minuten påverkades fortfarande inhemska hockeyspelares skicklighet. Gusev och Kucherov spelade en utmärkt kombination, varefter den mest produktiva anfallaren av NHL: s ordinarie säsong 2018-2019, Tppa-framåt Nikita Kucherov gjorde det andra målet i matchen (och hans andra personliga mål i turneringen).

Redan i nästa skift som en del av det ryska landslaget gick CSKA-anfallaren Ivan Telegin in på ishallen för första gången vid världscupen 2019. Efter att ha tillbringat mindre än tio sekunder på isen, vidarebefordrade”armélaget” från plåstret pucken till österrikarnas mål efter överföringen av vår kapten Ilya Kovalchuk. Resultattavlan lyser upp siffrorna 3: 0 till förmån för det ryska landslaget. Innan visslingen i halvtid ändrades inte poängen.

15 sekunder efter början av de sista tjugo minuterna gjorde Evgeny Dadonov det fjärde målet mot österrikarna. Statistiken identifierade försvararen Mikhail Sergachev och Pittsburgh Penguins framåt Yevgeny Malkin som assistenter till framspelaren.

Slutresultatet på resultattavlan fastställdes av ryssens kapten Ilya Kovalchuk, som efter överföringen av Dmitry Orlov från en lapp slog porten till det österrikiska landslaget för femte gången. Detta mål var det första för vår kapten i turneringen och det 35: e målet i IIHF-världsmästerskapen.

Som i första omgången skickade ryssarna fem mål till sin motståndare. Det är glädjande att portarna till Ilya Vorobyovs anklagelser förblev intakta i det aktuella spelet.

Efter två omgångar vid världscupen 2019 har ryssarna hundra procentpoäng med två segrar i två matcher (sex poäng).