Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Ryssland - Tjeckien

Den 13 maj 2019, vid ishockey-världsmästerskapet i Slovakien, mötte det ryska landslaget för första gången en motståndare från topp 6. I den tredje omgången av gruppspelet var ryssarna tvungna att slåss med det tjeckiska landslaget, som vann sina två första matcher i turneringen och besegrade Sveriges och Norges lag.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Ryssland - Tjeckien

Matchen Ryssland - Tjeckien vid världsmästerskapet i ishockey 2019 var en av de mest spännande i gruppspelet i Bratislava-gruppen. Milos Rihas anklagelser har en bra lista, där hälften av spelarna kommer från National Hockey League. Därför förväntade sig ingen att de ryska stjärnorna skulle ha en lätt match mot de tjeckiska stjärnorna.

Båda lagen började spela försiktigt och minimerade misstag i försvaret. Publiken såg inte floden av attacker mot motståndarnas mål från de första minuterna. På isbanan ägde man stor uppmärksamhet åt maktbrottning med ett totalt sett lika spel. Statistiken över skott på mål indikerar att det inte finns någon fördel för ett lag framför det andra.

I 14: e minuten såg publiken fortfarande det första målet. Den övergivna pucken organiserades av ryska spelare som tillbringade en säsong i KHL. SKA-försvarare Dinar Khafizullin från vänster gjorde en underbar passning till den tomma isen, varifrån CSKA Moskva-anfallaren Sergey Andronov oemotståndligt kastade på mål. Resultattavlan lysade upp 1: 0, trevligt för ryssarna. En annan assistent för Andronovs puck var Ivan Telegin.

Strax efter att målet var gjort fick ryssarna ett straff. Evgeni Malkin fick två minuters straff, men tjeckarna kunde inte utnyttja den givna fördelen. Det verkade som om det ryska laget hade som huvuduppgift att behålla en acceptabel poäng före pausen. För detta ändamål klarade Ilya Vorobyovs anklagelser. Andrei Vasilevsky behöll sitt mål intakt under de första tjugo minuterna.

Det tjeckiska landslaget startade den andra perioden aktivt, men det ryska landslaget höll sitt mål "torrt". Dessutom skapades det första farliga ögonblicket av ryssarna. Nikita Kucherov överträffade nästan den tjeckiska målvakten och släppte in pucken under målvaktskölden, men försvararen tillät inte projektilen att korsa bandet.

Fyra minuter efter starten av den andra perioden fick ryssarna möjlighet att spela i majoritet. Den här gången var det inte möjligt att spela poänganfallet. Några minuter senare tog Gusev Kucherov ansikte mot ansikte med målvakten, men väktaren av det tjeckiska målet tillät inte toppscoraren för den senaste NHL-säsongen att träffa målet. Målet hände senare - Nikita Kucherov själv agerade som en assistent för en barndomsvän, varefter Las Vegas-framspelaren Gusev gjorde det andra målet i matchen.

I slutet av perioden skapade tjeckerna flera farliga ögonblick, varav en mot en med Vasilevsky. Målvakten för det ryska landslaget tillät dock inte någon av de framstående anfallarna i Tjeckien att utmärka sig. I slutet av fyrtio minuter av matchen vann det ryska landslaget 2: 0.

I början av den tredje perioden tjänade det ryska laget en minoritet. Ivan Telegin fick ett onödigt borttagande. Det ryska landslaget höll ut i två minuter i olika kompositioner. I en fem-mot-fem-match fortsatte tjeckerna att vara aktiva i vår zon. När målvakten Andrey Vasilevsky var maktlös räddade ribban och ribban ryssarna.

Det farligaste ögonblicket för ryssarna under perioden kan betraktas som ett skott av Ilya Kovalchuk, som skakade den tjeckiska målstolpen.

I de sista minuterna av mötet ersatte tjeckerna målvakten med en utespelare för att spela ett tvåmålsgap. Istället kom det tredje målet i deras redan tomma nät. I sista minuten av mötet gjorde Torontos försvarare Nikita Zaitsev ett effektivt skott från sin zon. Slutresultatet i matchen är 3: 0 till det ryska landslaget. Detta resultat gör att Ilya Vorobyovs avdelningar får nio poäng av nio möjliga efter resultatet av de tre första matcherna i världsmästerskapet.