FIFA World Cup: Hur Var Matchen Ghana - USA

Den 16 juni, på Das Dunas-stadion i den brasilianska staden Natal, ägde en kvartett G-VM-match rum. Ghanas landslag spelade med USA: s landslag. Det här är inte första gången som fotbollsskäten förde dessa rivaler till en grupp, och vid det sista världscupen i Sydafrika var det ghananerna som överträffade amerikanerna i 1/8 finalen.

Gana - USA_
Gana - USA_

Spelet började bråttom. Mindre än 30 sekunder senare hamnade bollen i målet för Ghana-landslaget. Clint Dempsey bröt in i straffområdet efter en sval penetrerande passning och skickade bollen i det yttersta hörnet av målet med en riktad spark från ribban. Det amerikanska laget tog ledningen väldigt snabbt. Kanske detta mål blir det snabbaste i turneringen.

Under hela första halvåret kunde afrikanerna inte komma till förnuft. De attackerade snarare av tröghet, det fanns väldigt få intelligenta attacker, och amerikanerna spelade efter poängen. Det amerikanska landslaget höll lugnt försvaret och svarade ibland med skarpa attacker. Första halvlek avslutades med en minimal fördel för det amerikanska laget.

Under andra halvan steg afrikanerna upp. Flera byten har ägt rum, vilket har stärkt spelet i Ghana-landslaget kraftigt. Attacker är skarpare, smartare och snabbare. Fram till slutet av matchen kunde ghananerna dock inte återhämta sig. Men ändå kom målet på 82 minuter. Efter en strålande passning med Ghanas kapten Gyan slog Andre Ayew det närmaste hörnet av det amerikanska lagmålet. Slaget visade sig vara mycket effektivt.

Intrycket var att afrikanerna skulle pressa rivalen, men detta hände inte. Tvärtom, på 86 minuter fanns ett sällsynt hörn vid porten till Ghana-landslaget. Efter en korrekt servering nickar John Brooks, som bara spelade 4 matcher för landslaget, bollen i det ghanesiska målet. 2 - 1 USA fångar segern och visar återigen att motståndarna inte vill nöja sig med oavgjort i turneringen i Brasilien.

Team USA vinner en hårt arbetande seger över Ghana och jämförs på poäng med Tyskland, och Ghana-landslaget måste göra en otrolig ansträngning för att tävla om chanserna att nå slutspelet.