FIFA World Cup: Hur Var Matchen Iran - Nigeria

Den 16 juni ägde den andra matchen i den första omgången i kvartett F mellan landslagen i Iran och Nigeria rum. Spelet ägde rum i staden Curitiba på arenan "Arena Baixada". Få förväntade sig gnistrande fotboll från detta möte. I slutändan hände det, fansen av arenan med 43 000 platser var uttråkade.

Iran - Nigeria_

Alla serier slutar. VM i Brasilien har redan vant fansen till en ljus anfallande fotboll med ett överflöd av farliga ögonblick och mål. Iranierna och nigerianerna avbröt denna serie. Det måste också sägas att före denna match slutade alla möten nödvändigtvis med segern för ett av lagen. På arenan i Curitiba registrerades den första dragningen och en mållös.

Det var den tråkigaste VM-matchen hittills. Under första halvåret hade afrikanska fotbollsspelare mer bollinnehav. De försökte attackera, men de gjorde lite i frontlinjen. Iranierna höll ett kompakt försvar och lät inte ett enda ögonblick skapas vid sina portar. Samtidigt attackerade iranierna mycket sällan. Från första halvlek kan man bara komma ihåg ett slag som den iranska spelaren levererade med huvudet efter ett hörn från högerflanken. Nigeria räddades av målvakten. Det fanns inga fler ögonblick.

Andra halvan var lika tråkig som den första. Nigeria försökte attackera, hålla bollen, äga territorium. Detta bar dock inte frukt i form av ett mål. Och det fanns inga poängchanser. Iranerna gjorde inte heller sina fans glada. Alla 90 minuter av mötet brände resultattavlan tråkiga nollor och spelet slutade precis så - 0 - 0.

Matchen mellan Iran och Nigeria är fortfarande den mest ointressanta i turneringen. Kvaliteten på fotboll i spelet var dålig. Och landslagen i Argentina och Bosnien, som spelar i samma grupp, kan uppmuntras. Nivån på det första spelet för sydamerikaner och européer översteg betydligt det möte som granskades.