Copa America 2016: Recension Av Matchen Brasilien - Ecuador

Det brasilianska fotbollslaget vid alla större turneringar anses med rätta vara en av favoriterna i varje match. Så det var före det första mötet med de fem gånger världsmästarna på Copa America 2016. Brasilianernas rivaler var fotbollsspelare från Ecuador.

Copa America 2016: recension av matchen Brasilien - Ecuador

Matchens slutresultat visade sig vara oförutsägbart för majoriteten av fotbollsfans. Trots brasilianernas favorisering, från de allra första minuterna av mötet, kunde de ecuadorianska fotbollsspelarna motsätta sig anständig fotboll mot Pentacamps. Hela första halvlek spelades i en jämn kamp. Lagen försökte svara med attack till attack, även om spelarna inte skapade farliga och riktigt görande chanser på rivalernas mål.

Under de första fyrtiofem minuterna slog brasilianarna bara fyra skott på mål, varav endast en träffade målet. Det slogs av Filipe Coutinier i den sjätte minuten. För första hälften av mötet svarade ecuadorianerna med bara två strejker, medan den brasilianska målvakten kom i spel först efter att Ener Valencia slog från en frispark i 37 minuter. Första halvleken slutade mållöst.

Den andra halvan av mötet präglades av ett mycket kontroversiellt beslut från siddomaren, vilket påverkade slutresultatet i matchen. I den 66: e minuten genomförde de ecuadorianska spelarna en exemplarisk attack, varefter Montero sköt från vänster flank in i straffområdet. Bollen gled över händerna på den brasilianska målvakten och rullade in i målet. Avsnittets nyfikenhet påverkade inte ecuadorianernas uppriktiga glädje, men målet avbröts. Att döma av upprepningarna av avsnittet fastställde sidodomaren felaktigt att bollen låg bakom mållinjen vid tiden för Monteros kors. Ställningen var oförändrad - 0: 0.

Fram till sista visselpipan ändrades inte siffrorna på resultattavlan, även om den brasilianska anfallaren Lucas i den 84: e minuten inte kunde förverkliga poängchansen. Framspelaren misslyckades med att nicka bollen i det tomma hörnet av målet.

Enligt resultaten från mötet gjorde lagen en poäng, men efter matchen klagade tränarpersonalen och de ecuadorianska fotbollsspelarna att lagets mål togs bort. Samtidigt är anklagelserna mot skiljemännen i tolkningen av avsnittet vid den 66: e minuten inte ogrundade.