VM Om Fotboll: Hur Var Matchen Honduras - Ecuador

Den 20 juni, vid VM i Brasilien, ägde matcher i andra omgången rum i grupp E. Det sista spelet för dagen var ett möte mellan landslagen i Honduras och Ecuador. Båda lagen behövde en seger för att fortsätta sin kamp för att gå vidare till slutspelet.

VM 2014 om fotboll: hur var matchen Honduras - Ecuador

Landslagen i Ecuador och Honduras förlorade de första matcherna i sin grupp. I andra omgången mötte förlorarna varandra. Spelet började livligt. Båda lagen försökte stanna mitt i fältet, passerade snabbt mittlinjen, använde långdistanspass.

Den första chansen i matchen missades av spelarna i Ecuador. Valencia kunde inte komma i mål från den mest fördelaktiga situationen. Den ecuadorianska spelaren föll nästan en mot en med målvakten. Och sedan fungerade den välkända lagen - Honduras gjorde sitt eget mål. I den 31: e minuten bröt Carlo Costley, efter att ha fått ett strålande pass, igenom porten och sköt oemotståndligt. Representanter för Centralamerika ledde 1 - 0. Sydamerikanerna kunde dock snabbt få tillbaka. Enner Valencia stängde passet längst bort och skickade bollen i målet i en glidande tackling. Denna händelse hände redan i den 34: e minuten.

Lagen avslutade första halvlek med lika poäng.

Andra halvan av mötet var också spänd. Båda lagen lämnade inte chansen att försöka lyckan vid fel grind. Men lyckan log mot sydamerikanern. Enner Valencia gjorde en dubbel på 65 minuter. Efter att ha serverat från dödvärdet skickade Enner bollen med sitt huvud i Honduras målnät.

Matchen slutade med en minimal fördel för Ecuador (2 - 1). Nu får sydamerikanerna de tre första poängen i turneringen och jämförs med det schweiziska landslaget i denna indikator.