Copa America 2016: Recension Av Matchen USA - Paraguay

Värdarna för Copa America 2016 närmade sig finalmatchen i grupp A med tre poäng efter två konfrontationer. I sista omgången var amerikanerna tvungna att spela med fotbollsspelare från Paraguay.

Bild
Bild

De amerikanska fotbollsspelarna behövde vinna finalen. Tre poäng skulle ha garanterat amerikanerna tillgång till slutspelet i turneringen, medan en oavgjort bara kunde lämna teoretiska chanser att fortsätta kampen om America's Cup. Paraguayanerna, som bara tjänade en poäng i första omgången, behövde bara en seger och ett gynnsamt resultat i konfrontationen mellan Colombia och Costa Rica.

Matchen blev inte spektakulär för fansen. Paraguayanerna hade mer bollinnehav under mötet, attackerade oftare motståndarens mål (det sydamerikanska laget hade en betydande fördel i skott). Paraguayanerna fick emellertid inte något betydande från fördelen. Tvärtom hade de amerikanska spelarna under första hälften av första halvlek flera teoretiska chanser för ett mål. Redan före utgången av en halvtimme av spelet tilldelades två farliga fria kast nära Paraguays straffområde. Amerikanska fotbollsspelares slag saknade precision.

I den 27: e minuten var poängen i mötet fortfarande öppen. Gaisy Zardes (USA) gjorde en passning till det paraguayanska straffområdet, som skar igenom alla de defensiva redoubtsna i det sydamerikanska försvaret. Från straffpunkten var Clint Dempsey korrekt. Turneringsvärdarnas landslag tog ledningen 1: 0. Den första halvan slutade med denna poäng.

I det andra segmentet av matchen gjorde paraguayanerna försök att eliminera eftersläpningen. I den 48: e minuten var amerikanerna under antalet. Deandre Yedlin utvisades för det andra gula kortet. Fördelen med en spelare hjälpte inte sydamerikanerna att jämna ut poängen. Några minuter före matchens slut gjorde paraguayanerna mål, men målet avbröts på grund av en offside-position.

Fram till sista visselpipan ändrades inte poängen. Amerikanerna vann en svår arbetarseger, vilket gjorde det möjligt för värdarna med sex poäng att ta första platsen i grupp A. Paraguays landslag lämnar turneringen.