Copa America 2016: En översikt över Mötet Ecuador-Peru

Konfrontationen mellan landslagen i Ecuador och Peru i den andra omgången av gruppspelet i kvartett B skulle vara avgörande för båda lagen. Det var dessa lag, enligt experternas prognoser, som var tvungna att kämpa för andraplatsen i den grupp där Brasilien spelar.

Copa America 2016: en översikt över mötet Ecuador-Peru

Matchen mellan landslagen i Peru och Ecuador visade sig vara spännande och intensiv. Trots att ecuadorianerna hade en statistisk fördel, hölls mötet som en konfrontation mellan helt lika lag. Ecuadorianska fotbollsspelare var dubbelt så benägna att träffa motståndarnas mål (18 mot 9), medan endast var tredje spark i varje lag nådde mållinjen. I bollinnehavet var fördelen på Ecuadorians sida (56% till 44%). Matchens resultat bestäms dock av siffrorna på resultattavlan och inte av statistik.

Redan i 5: e minuten av mötet öppnades poängen av peruanerna. Christian Cueva lämnade ingen chans för den ecuadorianska målvakten Alexander Dominguez. I den 13: e minuten kunde Edison Flores dubbla ledningen för Perus landslag. Efter att ha släppt in två mål verkade det som om det ecuadorianska landslaget hade liten chans att få åtminstone några poäng i matchen, men fotboll är ofta oförutsägbar.

Ekuadorianska fotbollsspelare började agera mer aktivt under andra halvan av första halvåret, vilket resulterade i ett mål av Enner Valencia sex minuter före slutet av mötet. Efter att ha fått ett pass i straffområdet sköt ecuadorianern exakt förbi målvakten i Peru-landslaget och lämnade den senare ingen chans. Lagen lämnade till pausen med peruanernas fördel i ett mål.

Andra halvan av mötet började med en liten fördel för ecuadorianerna. Detta berodde på poängen på resultattavlan. De anfallande spelarnas initiativ belönades redan i den 48: e minuten. Miller Bolaños jämför siffrorna på resultattavlan - 2: 2.

Resten av matchen kunde lagen inte slå den andras mål, även om de hade goda chanser för detta. Slutresultatet i matchen 2: 2 ser rättvist ut. Peruanerna började mötet bra och de ecuadorianska spelarna kunde visa sin karaktär och vända konfrontationen.

Enligt resultaten från mötet får spelarna i Peru fyra poäng efter två omgångar, Ecuadorianerna har två poäng. De senare chanserna att kvalificera sig från gruppen ser dock mer föredragna ut, eftersom i den sista matchen i Grupp B kommer Ecuadors rivaler att vara Haitis landslag och peruerna kommer att spela med Brasilien.