Copa America 2016: Recension Av Matchen Jamaica - Venezuela

Windy City of Chicago var värd för den första matchen i America's Cup 2016-gruppspelet i grupp C. Jamaicas landslag och representanten för sydamerikansk fotboll, det venezuelanska laget, tävlade mot varandra.

Copa America 2016: recension av matchen Jamaica - Venezuela

Spelet började i en aktiv takt. Båda lagen försökte hota motståndarens mål med snabba attacker. Redan under de första tio minuterna av mötet präglades spelarna av skarpa attacker vid frontporten, där de jamaicanska spelarna var mer framgångsrika. Först i den 10: e minuten sköt Cleton Donaldson farligt från hörnet av straffområdet, men den sydamerikanska målvakten parerade slaget. Därefter räddades venezuelanerna av ribban efter en hörnspark. Ji-Wojin Watson slog huvudet, men skakade ribban.

Då fungerade den oföränderliga fotbollsregeln. De jamaicanska fotbollsspelarna, som inte lyckades förverkliga sina chanser, medgav. I den 15: e minuten levererade Joseph Martinez ett exakt skott utanför straffområdet. Venezuela tog ledningen 1-0.

I 23: e minuten drabbades Jamaicas landslag av personalförluster. Rodolphe Austin utvisades för en grov överträdelse. Venezuelanerna kunde inte inse sin numeriska fördel. Den första halvan av mötet avslutades med en minimal fördel för sydamerikanerna.

I den 49: e minuten av andra hälften av mötet missade de jamaicanska fotbollsspelarna återigen en utmärkt chans att göra mål. Michael Hector sköt i mål, men den här gången räddades venezuelanerna av stolpen.

Sydamerikanska fotbollsspelare kunde bara svara i den 71: e minuten, när Angel Wilker efter ett hörn färde bollen i hörnet av målet. Den jamaicanska målvakten Blake spelade effektivt och effektivt - efter sitt hopp i hörnet avböjdes bollen.

Fram till slutet av matchen ändrades inte poängen på resultattavlan. Venezuelas landslag hade mer kontroll över bollen under matchen, men motståndarna svarade med skarpa kontringar. Lagen slog tre skott mot motståndarens mål, antalet vanliga skott i mål var 14 mot 10 till förmån för det venezuelanska landslaget. De nominella gästerna i matchen fick alltså de tre första poängen i turneringen.